Total Pageviews

Perihal mimpi surah alfatihah

Salam bahagia buat semua, cuma nak critakan perihal mimpi den malam marin. Gini alkisahnya:

Mimpi ni berkenanaan surah alfatihah. Den melalui suatu jalan lurus di tanah merah yang lapang. Sepanjang den jalan menuju ke depan, ayat berkenaan ayat 1 hingga ayat 'iyya kana' budu wa iyya kana' staim'. Kemudian, den berhenti berjalan.

Den pandang ke belakang, lihat jalan yang den lalui tadi. Kemudian datang suatu detik hati, kata: 'jalan depan masih jauh dan panjang'.
Den dok henti di situ dan fikir apakah den mahu terus jalan atau patah belakang. Dua-dua jalan tadi tidak lagi den mahu. Ke depan atau ke belakang. Akibatnya den berdiri saja di situ.

Kemudian sambung ayat surah al.fatihah seterusnya: 'ihdina siratalmustaqim'
Sesuai dgn situasi den tika tu. Den mahu teruskan perjalanan tapi tidak pulak mahu ke depan atau patah balik ke depan.

Sambungla pula ayat 'siratallazi' sampai habis. Den pun dongak ke langit, terus den terbang ke atas dgn laju.
Share this post :

+ comments + 11 comments

Anonymous
September 20, 2014 at 6:51 AM

Pernah terdengar dari ayah sendiri mengenai kes yg hampir serupa tuan hamba alami. Mungkin ade belajar ilmu yg salah @ berguru dgn org yg salah walaupun ilmu yg diajar tu benar

September 21, 2014 at 12:16 AM

Kena reset. Tapi jangan buang

Anonymous
September 28, 2014 at 12:21 PM

Jika buang semuanya, akan digantikan dgn yang lebih baik.

Begitulah yg terjadi padanya sebelum dimasukkan segala ilmu dan hikmah keseluruhannya

Anonymous
October 2, 2014 at 2:13 AM

Tuan, knp blog Tuan ni ada link free download bible berdekatan dgn butang post comment. Saya beberapa kali melayari blog Tuan, hari ni baru sy perasan, sy post comment ini kerana ingin jawapan. tkasih

Anonymous
October 9, 2014 at 7:49 PM

As Salam Tuan,

Saya pernah bermimpikan nampak kalimah Laillahaillallah di kaki langit dengan jelas dan terang sekali......apakah makna disebalik itu ya...apakah mainan tidur ataupun sekadar peringatan kepada sy.

Pernah saya dalam keadaan rungsing ....dan berada dalam situasi agak tertekan, malam tu saya bermimpi..situasinya dalam peperangan ramai jenazah syahid...dalam berkumpul kumpul tu, ada sorang hamba Allah ni cakap, beri laluan....Nabi nak lalu...(dtg ziarah tgk jenazah2)....waktu tu saya pun kedepan untuk lihat wajah yang dimaksudkan Nabi tadi.....(tapi x pandai nk ceritakan wajah baginda)...

Anonymous
October 9, 2014 at 8:46 PM

salam

mimpi terbang menarik tu.. ade yg mengatakan ia bermaksud diri kite menemui suatu kefahaman pada level yg baru dalam hidup kita. ape2 pon hanya allah yg tahu.. wallahualam.bile tibe mase pasti akn ditunjukkannya..

October 21, 2014 at 5:59 AM

aku pernah mimpi nampak diri aku naik tangga- berbentuk spiral....sampai kat atas, aku dibagitahu inilah Lauh Mafuz- tercatat sesuatu arahan dalam tu tapi tak dapat penuh... yg saya ingat lagi cuma beberapa patah perkataan berbahasa Arab dan Inggeris- yg Arab tak dapat, yg Inggeris dapat berbunyi begini : "Thou shalt not....." pastu ape tah tak dapat dah.....

-mimpi ni aku dapat, selepas berbaiah dengan Almarhum Mawlana Sh Nazim suatu ketika dulu- baiah internet dengan izin Mawlana, Wallahualam...

tak lama pastu ada gak kadang2 pegi zawiyah... apa agak maksud yg cube diberitahu dalam mimpi tu...

Anonymous
November 17, 2014 at 3:37 PM

Aku percaya ruang ni bukan tempat yg sesuai utk membincang perihal mimpi ko ni....... nanti ada yg salah faham....

NJ

February 25, 2016 at 2:24 PM

https://m.facebook.com/HidayahAllahArRahmanArRahim/

https://m.facebook.com/Allah-dan-Muhammad-SAW-dalam-Mimpi-saya-mengenai-Tanda-Tanda-Kiamat-1000694373321376/
(mimpi dajjal, yakjuj dan makjuj, perintah dan amaran Allah, Nabi Muhammad s.a.w dan mimpi lain untuk kebaikan dan rahmat untuk semua, insyaAllah)

https://m.facebook.com/Allah.Muhammad.in.my.Dreams/

https://m.facebook.com/Allah.Muhammad.in.my.Dreams.Arabic/

July 14, 2016 at 7:25 PM

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

Post a Comment

Artikel lama Nusanaga

ALL TIME POPULAR

 
TEAM: TUBEPANAS | atasbawah | fan page
Copyright © 1999. Nusanaga - All Rights Reserved
Template Created by NUSANAGA Published by hasellusiby
Proudly powered by Blogger